Posts

Showing posts from April, 2014

Cakna, Tahu, Faham.

Image
Assalamualaikum. Jyeahh!! Hai semua, ok aku tau mesti aku ja yang overdose happy bila bukak blog ni. Sebagai adik, aku kecewa. Aku dapat berita ni pagi tadi, sampai sekarang aku tak dapat kaitkan apa yang lead kepada permasalahan ni. Adakah sebab aku yang tak reti jaga dia, atau dia rasa terabai, atau dia nak hidup dia fun. Mungkin dia sekadar perlu peringatan, teguran. Manusia mudah lupa. Aku tak terkecuali. Ingat ja satu ni, al-Baqarah ayat 208: Wahai orang-orang yang beriman! Masuklah agama Islam secara keseluruhan; dan janganlah kamu ikuti langkah-langkah Syaitan; sesungguhnya Syaitan memang  musuh kamu  yang nyata. Maksud dia kat sini, kalau hang nak buat satu benda, jangan sekadar ambik apa yang hang nak buat, tinggai apa yang hang takmau buat. Contoh, hang tutup aurat, elok. Dari tangan, kaki, bawah dagu, tudung labuh, semua ok. Tapi satu ja, ikhtilat pi entah ke mana. Kira macam mana tu? Haa, sama la macam ni.  Ok, aku beletiaq pulak. Maafin. =="