Posts

Garnier Vitamin C Serum Review Malaysia

Image
Assalamualaikum, hei! Aku betul kecewa la, penat ja jaga muka elok. Last sekali breakout semula. Dan kali ni, aku breakout sebab serum Garnier Vitamin C tu. Maka harini, aku akan bagi review berkenaan  Garnier Vitamin C Serum . Aku beli serum ni dekat Shopee dengan harga RM24 plus minus [ link Shopee ]. Aku macam lega gila, nasib baik aku tak include serum ni dalam blog post yang sebelum ni. Yang cerita pasal aku breakout then muka elok balik sebab beberapa skincare tu. Boleh baca SINI . Sebab time aku tuls blog post tu, aku baru try serum tu 2 hari. Aku baca la jugak review sebelum ni pasal Garnier serum ni, tapi semuanya bagi positif feedback . Jadi, aku rasa mungkin serum ni tak sesuai digunakan untuk sesiapa yang ada kulit sensitif. Garnier Vitamin C Serum Review Bau dia wangi, standard macam bau barangan Garnier yang lain la. Sebab ni bukan first time aku pakai Garnier. Sebelum ni, aku pernah pakai Garnier

Cara Atasi Muka Breakout Disebabkan Skincare

Image
 Assalamualaikum. Aku terdetik nak tulis pengalaman aku sebab dah lama struggle . Aku struggle dengan muka breakout sejak 2018 sampai 2020. Muka elok dah sikit, then jadi teruk balik. Aku memang takdak idea kat mana salahnya masa tu. Ternyata, banyak yang tak kena selama ni. Alhamdulillah, sekarang muka aku dah okay.  Pengalaman muka breakout Sebenarnya, aku jenis tak perasan muka aku breakout teruk; sebab aku selalu rasa bahawa aku sentiasa cantik. Yang ni betul. Sampai la satu masa, member aku yang lama tak jumpak ada tegur " eh Fatin, dulu muka cantik. Pasepa jadi macam ni? ". Aku tak terasa langsung. In fact , time tu baru aku perasan yang aku patut buat something . Nampak macam biaq-betui-budak-ni kan? Tapi betul, time tu baru aku sedar. Muka aku ni jenis yang macam tak berapa nampak breakout  teruk, tapi teruk jugak la sebenarnya. Ni muka aku. Nampak takdak la macam merah teruk. Tapi tengok yang next punya gambar.

Industrial Logistic tu Belajar Apa?

Image
 Assalamualaikum Disebabkan ramai yang masuk blog aku untuk tanya pasal course Industrial Logistics, maka kat sini aku tulis khas untuk course ni saja. Untuk yang masih belum tahu, aku merupakan bekas pelajar UniKL Mitec dari tahun 2013 - 2017. Apa yang bestnya di UniKL, setiap tahun akan ada revise either subject yang ditawarkan tu betul-betul menepati kehendak market atau tak.  Di UniKL di, ada tawarkan 2 program logistik iaitu diploma dan degree: Diploma in Industrial Logistics | UniKL Bachelor of Industrial Logistics (Hons) | UniKL Tak banyak beza pun sebenarnya. Maybe ada beza sikit dari segi subjek dan deep of the knowledge jela. SUSAH TAK COURSE INDUSTRIAL LOGISTIC NI? Personally, course ni tak susah. Just kena banyak faham ja. Dan silibus semuanya English tapi lecturer still akan explain based on pilihan dalam kelas either nak go for English at

Hiqili Essential Oil Review Malaysia

Image
 Assalamualaikum and hey! Sebenarnya nak tulis pasal essential oil ni dah lama sebenarnya. Cuma macam sentiasa rasa cari masa, tapi tak sure masa tu pi mana. Entri ni khas aku tulis untuk newbie yang baru berjinak-jinak nak guna air diffuser and essential oil. So personally, dah guna essential oil dah 6 bulan. Actually before this pernah guna, but then just guna fragrance oil ja. Yelah, nak beli Young Living macam tight budget sangat. So, opt untuk guna essential oil lain yang lebih murah and money wise. Setelah cari essential oil dekat Shopee , terperasan beberapa brand macaam BAM Natural and Hiqili . And lebih tertarik kepada Hiqili after baca few review pasal Hiqili Essential Oil ni. Jadi, aku ada cari kenapa Hiqili murah? Tapi aku tak dapat jawapan tu. Cuma apa yang aku tau, dia punya website domain dah expired. Jadi tak dapatlah nak buat research lanjut berkenaan background company Hiqili. But dia punya website start pada Mei 2020. So aku quite bangga since aku one of the earlies

Hanazakarino Kimitachihe Taiwan Full Episode HD English Subtitle

Image
Hey everyone ! [ Kredit ] Disebabkan ni ja gambar paling decent aku boleh dapat. So minggu lepas aku marathon gila-gila cerita ni. Punya la susah nak cari yang kualiti elok. Mula-mula cari dekat Youtube, but then kualiti gambar sangat teruk. Then ada pulak episode yang kena ban.  So disebabkan aku baik dan cantik, maka aku mudahkan sapa yang nak tengok cerita ni. Boleh klik link bawah ni untuk setiap episode ya. Siap full E nglish subtitle hokeyy! Click here to watch Hanazakarino Kimitachihe Taiwan Full Episode HD with English Subtitle:  Bila aku tengok balik cerita ni, baru aku teringat. Masa aku form 1 sampai form 3, memang ada gambar Wu Chun dalam purse aku. Oh innocentnya saya! Then, aku cari Instagram Wu Chun, OMG dia still nampak muda even tahun ni dah 41. So far , aku memang suka version Taiwan berbanding Jepun and Korea. Kalau versi Korea, nama title dia ' To The Beautiful You '. So, enjoy! Related with this blog post: hana kimi taiwan episode 1 hanazakari

Membaca itu cool

Image
Assalamualaikum. Disebabkan ada satu ayat aku suka and ada yang kurang jelas pasal ayat tu. "Kalau buku buatkan kita sombong, maka kena terus membaca lagi sampai bacaan itu meruntuhkan kesombongan. And kalau kita rasa orang yang membaca tu sombong, maka kena terus membaca juga sampai baca kita meruntuhkan sangka buruk pada orang lain." - Reenefen, 2020  Ayat simple ja, tapi deep. Kalau buku buatkan kita sombong, maka kena terus membaca lagi sampai bacaan itu meruntuhkan kesombongan. Maksudnya: dia mungkin baru membaca atau sekadar reading for pleasure, atau ikut trend (?) . Sebab orang yang membaca, dia akan tau betapa bodohnya rasa. I mean, kalau aku dalam bahagian Marketing then baca buku Marketing, memang aku rasa segala benda aku dah tau. But, what if aku pi baca buku pasal law yang aku sendiri tak pernah dengar? Jadi, sombong tu takkan wujud since ilmu tu terlalu luas untuk nak disombongkan bila mana yang kita tau tu cuma sekelumit while selautan

Huawei Matebook D15 Review dari Malaysia (bukan budak tech)

Image
Assalamualaikum. Huawei Matebook akuuuuuu. Bagi chance aku bercerita pasal laptop. Kalau mai semata nak tengok feature apa semua, feel free skip bahagian atas ni. Hampa boleh baca bahagian bawah aku khaskan pasal Huawei Matebook D15 ni saja. Actually ni laptop kedua yang aku beli sendiri. First laptop tapau abang punya, second beli sendiri, yang ni 3rd beli sendiri. Sebelum ni aku pakai Macbook Air tahun 2015 macam tu. Jadi quite macam terbalik pulak la kan sebab dari Apple switch mai laptop biasa. Macbook Air aku tu beli memang ikut taste abang aku ja, sebab mak aku cakap " beli laptop yang elok kat adik. Duit dia dalam bank tu dok sayang buat apa, masa ni la nak guna beli benda penting ." Sedih gilaaa aku time tu. Disebabkan aku quite pernah pakai laptop yang elok, so ada la beberapa yang aku boleh komen pasal Huawei Matebook ni. Macbook aku tu tahan macam apa tah, dulu takleh on  then bawak pi Switch dia cakap kalau nak repair anggaran dalam RM1.5K macam tu. Le