Posts

Showing posts from March, 2014

UniKL MITEC Story

Image
Assalamualaikum. Hai uolls, well, nanti aku snap gambaq sekitar UniKL MITEC. After cuti mid-sem ni la. Macam tak sopan kalau setakat Google, tak feel hokay. No worry, I'll let you know about room, facilities, qualification, orientasi di UniKL MITEC, and all the things here. InshaAllah. :) Do visit again. Boleh baca diSINI

Election for JPM 2014/2015 UniKL MITEC

Image
Assalamualaikum. Hai, well.. Urm, aku masuk election untuk JPM (Jawatankuasa Perwakilan Mahasiswa) actually. It is not my intention by the way. Tapi, once aku dah letak nama. Aku duduk, aku fikir. Ya, mungkin aku belum bersedia. In fact, banyak yang aku perlu belajar sebab aku aim nak masuk dengan sukarelanya time semester 4. But hey, I think once again, alang-alang kau dah go for it, so it is worth to fight for it. Tadi, aku received the reply message. Somehow, aku rasa macam a lil bit down la. Betul, 'vote for someone you think should be win'. It just menyedihkan bagi aku, sebab aku rasa aku tak layak.  Tapi, aku rewind balik hari di mana aku bangun pagi dan aku rasa aku akan FIGHT! Yes, time tu aku bangun dan aku fikir. I have set my aim to be here, for ummah, for religions, for nations. Well, Im not the one yang too ambitious. But, it was the aim bila aku melangkah kaki ke MITEC. Because I think, hidup amatlah sia-sia kalau sekadar hidup dan bernafas menghabi