Posts

Showing posts from March, 2013

Trip ke Langkawi (Program Unit Koku)

Image
Assalamualaikum. Hei budak kecik, budak besaq, budak comel, budak cute, mickeymouse  dan semuanya. Dah bersedia nak dengaq cerita aku tak?? Ok, haritu aku ada terlibat dengan program anak angkat (unit Koku) under aktiviti kemasyarakat dengan kerjasama MySihat, Pemadam etc. Nak tuleh macam-macam entri yang sebelum ni tak tertulis, tapi ada orang tanya bila nak tuleh pasal Langkawi, so, here. :) By the way, aku bertolak dari Kolej Matrikulasi Kedah 21 Mac 2013. Memang eksaited tahap la.. Tapi bila ja dah nampak Taman Mawar, Langkawi, tedddiaaaaaa, teruih aku cuak nak turun bas sebab bimbang dengan penerimaan keluarga angkat yang akan jaga aku selama 3 hari. Gila cuak woi! Tapi, alhamdulillah, aku, Azma, Zulfa, Shinaz dapat keluarga Pak Hashim. Syukur sangat-sangat sebab keluarga terima kami dengan tangan terbuka. Memang best sangat, dah la tu, cucu ramai dok mai petang-petang. Alia, Maizatul Akmall, Wani, Irfan, Sharlina, Amin, Haziq, ni semua cucu pakcik, memang meriah.  N

Review Matrik Kedah :)

Image
Assalamualaikum. Hello gegirl and boboy yg sesat kt blog iolls.. Iolls terharu sangat dengan uolls ok.. Well, actually aku just nak letak gambaq banyak-banyak ja harini. Sebab before aku masuk matrik Changlun dulu, aku sangat teringin nak tengok suasana bilik, kemudahan dalam bilik so that aku tau apa yang aku perlu bawak.. Samada aku perlu bawak lampu meja untuk stay up ataupun disediakan. Aku jugak nak tau suasana  dalam bilik KMK, and sekarang baru la aku buleh cerita kat adik-adik yang baru nak masuk ni.. Jenuh aku Google "suasana bilik di KMK" masa dulu.. Pathetic. Ok guys, aku just nak bagitau, penyapu, penyodok, tong sampah kecik semua kena bawak sendiri. Lets indulge :) Time ni masa minggu orientasi,.. Depa pakat malu, Sima, Anis and Me :) Best roomate ever, memang sekepala. Ni jadual aku time sem 2.. Memang agak pack jugak la compare dengan time sem 1. Well, kena bawak Quran jugak. Nanti nak pi usrah takkan nak pakai Quran masjid then