Posts

Showing posts from May, 2012

The Last Song.

Image
Assalamualaikum. Aku tak pasti apa perasaan aku sekarang ni samada aku suka or aku sedih. Told ya, barang-barang memang dah packing habeh dah. And yes, penat sangat-sangat. Doakan aku. Thank you friends. Just for you sebelum aku menjadi budak kolej.. HAHA http://www.youtube.com/watch?v=5DpGuk_fWGQ&feature=fvst Ok, aku perlu tidoq sekarang.  Verily, for each difficulty, there is a relief. #teruja#

Word-Less [Sekolah]

Image
Assalamualaikum. Hai. Ni entry yang tak patut di view kalau korang tak suka nak baca memory peribadi sesiapa. Ouh, aku rindu zaman sekolah. Wuwuwuwuuwww!! Sebenarnya, entri ni aku nak post kat blog lama masa bulan 12 haritu. Tapi, aku realised yang aku baru ja tamat sekolah, so kalau nak kenangkan time tu, sangatlah tak best lagi. So, this is.. Haha, memori yang kekal di ingatan selama berada di sekolah purple. Raya Aidilfitri 2010.   Time nak balik after majlis khatam al-Quran.  Persiapan untuk borang matrik. [abaikan] Girls talk dari Samsung Galaxy aku. Aku tau, ramai ja orang nak tau apa yang perempuan selalu sembang kalau mesej dengan kawan-kawan, kan?  Budak dorm aku.  Selalu main kiss pipi. HAHA. Budak Penang. Selalu bergaduh sebab dia kata aku bangga dengan YAN aku. Dahla Penang ada BANYAK BERUK. Hee~ Kawan aku yang aku sendiri tak pernah jumpak. Bukan budak Kedah. Kenal di Facebook. Dia yang mula-mula kenal aku melalui classmate dia. Kawan aku, merangkap cikgu

Crocs dan Sneakers.

Image
Assalamualaikum. Aku akan melangkah ke alam matrik tak lama lagi. Kawan-kawan aku pun ada dah yang masuk U, and ada yang masih tunggu result untuk further study kat overseas. Yes, I am, aku akan tinggalkan blog ni tak lama lagi. And ofkos, banyak ja duit yang terbang disebabkan perbelanjaan untuk pi matrik ni. Ouh, kenapakah? Tapi kan, mak aku cakap, time ni la kita nak guna duit yang kita simpan tu. Kalau semua orang simpan duit then taknak withdraw, dah ramai dah orang yang kaya. Tak ke?  And yes, bila masuk matrik, segalanya akan berubah. Aku akan tinggalkan crocs kuning yang dah jadi besties aku dari zaman sekolah. Ya, crocs yang memang banyak berjasa, pakai time pi prep, riadah, even shopping (window shopping) sekalipun, aku akan pakai crocs tu. Maka dengan itu, time matrik, aku akan pakai sneakers. Takdak pasai ah aku nak pakai kasut-kasut perempuan sangat kan. Sneakers ok pa, tak pakai stoking pun ok dah, tapi kalau pandai cover jalan la. Untuk orang macam aku, kena pakai

Angah.

Image
Assalamualaikum. No matter what, pilihan muktamad. Titik. Haha, babai angah. Adik, mak pilih. #lawa dak? Hahahahha#

Bila SPM Tak Gempak

Image
Assalamualaikum. Nama saya Fatin Syazwani, Umur saya 18 tahun. Aku tiba-tiba terpikiaq, apa yang akan jadi kat aku dalam masa 5 tahun lagi. Aku baru ja habis SPM, and after aku habis exam tu, aku baru realise yang SPM is not everything sebab it is just something. Ouh, ada sikit ayat pasrah disitu. Tapi betui la, sebenarnya SPM tu bukan penentuan mana sangat pun. Yes, ianya penting tapi bukan segalanya. Not just korang tak dapat straight A's masa SPM, hidup korang akan gelap and bleak terus. Siriyesli no! Masa aku habis PMR dulu, aku selalu dengaq ramai yang cakap "SPM cuma sekali, SPM penentu masa depan, SPM akan dibawak sampai mati and then nanti nak tunjuk kat cucu-cucu". Yes, ayat tu memang dah sebati dalam otak aku, and aku keep saying i-am-dead-meat kalau tak straight A's for SPM. Then, after habis segala exam tamat Form 5 tu, aku baru rasa yang ada lagi harapan for the students yang dapat result tak gempak (macam aku). See, then after t

Matrik List. [Requirement]

Image
Assalamualaikum. Taktau nak bawak apa untuk sambung pengajian? This maybe membantu, insyaAllah. And all the single things yang tak tertulis kat sini, plis mention k.. (^^,) [ALL THE ‘SECRET THINGS’ PLIS COUNT BY DIRI SENDIRI] MATRICULATION CHECKLIST   ATTIRE [MEN] 1. Long-sleeve shirt 2. Slack 3. Necktie 4. Belt 5. Leather shoes 6. Collar T-shirt 7. Long pants 8. Sport shoes 9. Swimming trunks 10. Singlet 11. Casual wear-shirt i. -trousers 12. Briefs 13. Tracksuit 14. Small towel 15. Cap 16. Stockings(black, white) ATTIRE[GIRL] 1.       Baju kurung 2.       T-shirt for koko, outing 3.      3 Blouse, outing mehh 4.      . Shoes /PVC/ sneakers 5.      . Sleeveless [kalau nak la] 6.       Stockings 7.      Handsocks [if you wear] 8.      Anak tudung 9.      Trousers 10.   Skirt labuh [if you prefer wear in dorm] 11.   Kain batik 12.   Tudung bawal, indon, shawl, pashmina 13.   Bedak2 n make up [compulsory, haha] 14.   Telekung 15.   Slack n belt 16.   Small towel

Pilihan Aku Antara Matrik Kedah dan Asasi UPM

Image
Assalamualaikum. Just 2 picture can describe every intricate thing. :) Ok, that's all. Hope, segalanya adalah pilihan terbaik kan. (^^,) Errgh, tak buleh terima kenyataan sikit masa minggu orientasi KMK, entah betui ka dok muhong aku MACAM SELALU. Baca dari bawah ke atas--> Ergghh!! Rasa dunia gelap tiba-tiba. Aceewahh, kena sikit pun rasa dunia gelap dah. For the senior, kasihanilah freshie-freshie anda sebaiknya. Pesanan khidmat masyarakat dari Tinsyaz. [=="] And, and, and, berita menggembirakan... (^^,) --> Don't fall in love with good memories. Fall in love for the better future. #fuhh, hari ni nak settle-kan sikit-sikit pasai KMK#

Antara Dua, Matrik dan Asasi. Dilema Fatinsyaz.Tinsyaz.

Image
Assalamualaikum. Hai guys and ladies yang buntu macam aku jugak. Err, post ni dituleh after aku tidoq selama 2 jam. Eheh, aku tidoq pukui 9, then terjaga balik nak-nak dekat pukui 12. Perghh!! Bangun tidoq tadi tiba-tiba buleh senyum then terus pi tengok cermin, taktau pasaipa. ==" Okai, okai, actually aku mimpi something yang mendamaikan. Yes, aku mimpi tempat yang aku akan further study. Then, after bangun tidoq, tengok cermin bagai, baru aku teringat bahawa aku-sudah-lupa-environment yang aku mimpi tadi. Errggh!! Stret jadi macam tu.. Tapi takpa, before tidoq kena try lagi istikharah tu. :) Istikharah not for kau-akan-mimpi. Tak, istikharah tu mungkin wujud dalam bentuk ketenangan bila kita dah decide betul-betul. So, for all yang masih was-was and ragu-ragu tu, jom tanya apa pendapat Dia dalam usaha nak tangani perasaan berbolak-balik macam ni. (^^,) #hope keputusan yang dibuat after ni memang yang dah terbaik#

UPU dan Aku. [Part 2: Real]

Image
Assalamualaikum. SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA/Politeknik Premier PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN SPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2012/2013 Aku 'berjalan' di Twitter sambil ditemani eskrem TopTen. Motif? Untuk tenangkan diri sebab tadi aku hampir langgaq sorang pak cik ni time nak belok untuk masuk dalam kawasan Pusat Memandu. Then, balik rumah terus trauma. Eskrem and choc will make me feel better. :) Sori for the troll untuk part 1, saja ja. And yeah, alhamdulillah, rezeki aku masih banyak rupanya. Universiti yang aku idamkan memang aku tak dapat, tapi kos yang aku idamkan, alhamdulillah, aku dapat.. By the way, aku memang nak sangat UIA sebab aku rasa life kat UIA sangat fun even kos yang aku pilih tu sangatlah menakutkan. Err, aku haemophobia sebenarnya, siriyesli! Dan yeah, kos yang aku minat, aku dapat wei, which is berkaitan chemistry and sikit-sikit relate to alam sekitar. [Gua suka pokok and benda-benda hijau, takdak kaitan dengan politik] [=="] Ni