Posts

Showing posts from April, 2012

Suasana Kolej Matrikulasi Kedah.

Image
Assalamualaikum. Hello kawan yang dok survey pasai Kolej Matrikulasi Kedah. Nanti cari budak nama Fatin Syazwani Abd Rahim kat sana tau!!  Gambar-gambar ni dicuri dari blog  http://mystory88-apis.blogspot.com/2012/03/kolej-matrikulasi-kedah-selepas-6-tahun.html . Huuih, semua dari blog tu, tapi aku ambek sikit jela gambar yang penting saja. Saja. [=="] Aku cuak gila nak daftar matrik ni sebab aku tahap kutuk KMK gila-gila. Dan, setiap kali aku TERPAKSA berpindah tempat study, for sure aku akan cuak lagi dan lagi dan lagi. *sigh. So, ini ialah KMK!! So, untuk sesapa yang daftar 27/5/2012 kat Kolej Matrikulasi Kedah, sila-silalah cari Fatin Syazwani binti Abd Rahim dari sekolah purple <-- ok, aku dok promot diri dari awai tadi lagi. (^^,) Ouh, dan satu lagi, KMK ni selalu ada bekalan air.. Dulu aku dok kutuk KMK sebab selalu takdak bekalan ayaq [aku orang Kedah], jadi memang sentap la. Rupa-rupanya, aku TERsalah la, bukan KMK yang selalu takdak ayaq tu, tu kolej l

Aku Dapat Matrik Kedah

Image
Assalamualaikum. Hai kawan... [Lemah]. Kenapa ni Tinsyaz? Fatinsyaz kenapa? [=="] Ok, aku dapat tawaran untuk ke Kolej Matrikulasi Kedah. Omaigad, aku punya dok kutuk KMK, last-last sekali aku dapat offer sana.. Fuuuiihh, betoi la, jodoh aku memang kuat gila kat belah Kedah. Dah la Kedah naaallaaaaa nuuh, kalau YAN tu bandaq wei!! (66,) Dulu dapat offer sekolah purple, memang nalaa Kedah dah, ni dapat Changlun pulak dah.. Nahaaiiihh, adoi-adoi, memang anak jati Kedah sungguh. Semalam masa cek online, takleh lagi. Then aku cek la pakai SMS kan, tengok-tengok, nerhh, dapat KMK!! Mak aku siap buat muka, "pasaipa pi dapat Kedah ni.. Nak pi dak??" Ok, aku terima seadanya, then aku pun cek online. Fuuhhh...  Sobsss, ayaq mata tak menitik, tapi hingus tu laju la... <- merepek disitu, so tak payah percaya.  And, aku akan menetap disini. --> Ouch, belakang tu ada gunung-ganang la.. Feewiit, macam Gunung Jerai kat BANDAR YAN!!! kekeke~ :D  “Dan carilah pada apa yan

Tudung dan Shawl.

Image
Assalamualaikum. Hei girls yang suka pakai shawl. Gambar ataih tu, kira aku explain k. Dari kiri ke kanan k, yang kiri tu tudung ekspres, then pashmina, pastu shawl nipis, tudung labuh, shawl tebal, tudung berjahit biasa dan yang kanan sekali tuu, errr?? :) Tak la kan, aku ni layan ja apa ja pun tak kira la tudung bawal, pashmina or shawl. Tapi, most of lelaki akan anti gila-gila dekat golongan shawl. Aku pun tak faham kenapa, tapi yang aku tau, most lelaki akan cakap shawl tu menjengkelkan dari segi warna, cara pemakaian, rimas-rimas. Tapi aku sebagai perempuan, aku membela la golongan shawl sebab aku pun pakai shawl ja. Ehem..  Tak, maksud aku, shawl tak bersalah pun dalam hal ni. Before aku pakai shawl and pashmina, aku selalu cakap yang pakai shawl tu sangat rimas. Tapi, secara siriyesnya, aku cakap shawl lebih senang dipakai berbanding tudung bawal. Tapi, ikut jugak la style macam mana cara pemakaian shawl tu. Kalau yang style jarum peniti berpenuh kat shawl tu, memang takdak

Contest : I Love My Friends.

Image
Assalamualaikum. Wait! What is dat Tinsyaz? Your new boyfie? Oh my?!!! Patutla dah tukaq blog baru!!  Apala... Jangan dok teruja sangat bila nampak gambar laki macam Ronan Keating dengan John Lennon tu. By the way, ni la contest dari blog Cik Aqma yang segak tuu. Tajuk contest ni, I Love My Friends. Cik Aqma, Tinsyaz memang LOVE GILAAA ah kawan-kawan Tinsyaz tau!! Cuma Tinsyaz 'malas' ja nak mengaku depan-depan sebab nanti kawan-kawan Tinsyaz over-loaded-hepi-hepi-yang-terlalu-over-terlebih-dos. :) Kepada siapa2 nak join contest nie ade syaratnya , antaranya adalah : Follow blog Aqma Letakkan banner di atas, dan link kn kepada contest ni Buat satu entry yg bertajuk  CONTEST : I LOVE MY FRIENDS bersama gambar korang dengan kawan korang ( tak kesah la kawan korang sorang ataupun ramai) Sertakan ‘KENAPA KORANG SUKA BERKAWAN DENGAN DIORANG ? Lastly, Letakkan link blog korang dekat kotak comment Aqma Tag kan kepada sorg rakan blogger anda. (make sure dia tahu) Bagaiman

Kalau Kau Terima Panggilan Dari Celcom Sebab Lucky Draw. Please Learn!

Image
Assalamualaikum. Hei guys! Aku memang taktau nak update apa, tiba-tiba, aku dapat panggilan dari Celcom, dia cakap aku terima hadiah. Nerrrhh!! Hahaha, orang tu cakap baku Bahasa Melayu tapi bunyi Indonesia seh. Ini adalah perbualan antara aku dan dia. Plis learn!! :) Indonesia : zzzpppfffttttttt.. !@#%^&*(()))%#@!$^!! Tinsyaz : Assalamualaikum, hello? Indonesia : pffftt!@#$%^&&*((&^$$%&&!!! *aku tengok skrin Samsung Galaxy aku, 'sapedia ni, number aku takdak kat budak laki len ni..'* Indonesia : Hello? Tinsyaz : Assalamualaikum. Indonesia : Saya ini dari pejabat Celcom yang bertempat di Kuala Lumpur. Ininya, pemegang nombor 019-49****3? Tinsyaz : *start dengaq suara dia, aku memang cakap pelek Indonesia teruiihhh.. hahaha!* Ya, itu numbernya saya.. Pastinya, kamu tahui ya namanya saya, jika begitu, apa namanya saya? Indonesia : *dia diam sat* Errm, ya. Begini, number kamu telah dipilih bagi cabutan bertuah, jadi kamu perlu menuntutnya. Tinsyaz

Lajukan Internet Dengan Mudah

Image
Assalamualaikum. Hei guys. Hari ni aku nak ajaq ni, cara nak lajukan internet. Try la, senang ja kut. Actually, trick ni asalnya dari blog BudakBotak , tapi aku belajaq trick ni dari blog Fajrul . So, trick ni hasil aku sendiri la yang aku nak tunjuk bawah ni.  Well yeah, kalau internet kau slow macam sifut vavi, trick ni mungkin membantu untuk buat internet kau laju macam sifut vavi speed. :) Mula-mula, pi kat bawah yang selalunya ada ikon start or what tu, then kau tekan Run. Then, kat part kena isi  tu, just taip -> cmd . Then, klik ok. After tu, kau just perhati elok-elok. Then, just taip -> ipconfig/all kat situ. Macam ni, then tekan enter. After tekan enter, then, akan keluar macam ni.  Paihtu, copy balik number yang dalam kotak tu dengan menambahkan ayat ping [number tersebut] -t. Contoh ping 10.145.1.74 -t . Then, tekan enter. After tu, kau akan dapat commant promp jadi macam bawah ni. Bila dia dah loading banyak-banyak macam bawah tu, tu maksudnya kau d