Posts

Showing posts from August, 2021

Cara Atasi Muka Breakout Disebabkan Skincare

Image
 Assalamualaikum. Aku terdetik nak tulis pengalaman aku sebab dah lama struggle . Aku struggle dengan muka breakout sejak 2018 sampai 2020. Muka elok dah sikit, then jadi teruk balik. Aku memang takdak idea kat mana salahnya masa tu. Ternyata, banyak yang tak kena selama ni. Alhamdulillah, sekarang muka aku dah okay.  Pengalaman muka breakout Sebenarnya, aku jenis tak perasan muka aku breakout teruk; sebab aku selalu rasa bahawa aku sentiasa cantik. Yang ni betul. Sampai la satu masa, member aku yang lama tak jumpak ada tegur " eh Fatin, dulu muka cantik. Pasepa jadi macam ni? ". Aku tak terasa langsung. In fact , time tu baru aku perasan yang aku patut buat something . Nampak macam biaq-betui-budak-ni kan? Tapi betul, time tu baru aku sedar. Muka aku ni jenis yang macam tak berapa nampak breakout  teruk, tapi teruk jugak la sebenarnya. Ni muka aku. Nampak takdak la macam merah teruk. Tapi tengok yang next punya gambar.