Posts

Showing posts from February, 2015

My Sanctuary.

Image
Assalamualaikum. Hai! Please meet my sanctuary, my solace, my tranquil. SubhanAllah, I can't lie to myself that I really love the ventilation here. Haha~ Indeed, a remedy too. Yet, I love this place. Do visit my instashop: @tunsyaz. I really sell things with the lower price that I can give since I am a logistician. I try to minimize the cost by providing high quality and overdose satisfaction to the customer. I tend to search for the best supplier that I can depend with.  Yet, if the goods didn't arrive to your house within 2 days, its not because of 'us', it's POSLAJU yang tak berapa nak laju dah sekarang. :) Sungguhlah, penciptaan langit dan bumi tu sendiri mengingatkan kita pada Maha Pencipta. You don't have to spend lots of money to eat and then snap them to instagram, you don't have to buy an up-to-date handphone, you don't have to 'selfie' at every place that you go just tell the world that you enjoy your life. You

Back 2 years. Kisah Pengkid.

Image
Assalamualaikum. Err hai, I bet mesti dah ramai yang "euuwwww", time baca title kan? Helleeh, macam ah aku taktau, korang memang suka judge orang before kau kenal; sama jela macam kau baca title then terus hentam aku. Kan? xD Cerita ni aku bukak, sebab ada kes kat uni aku. Kes ni aku rasa, dah merebak habis satu pelusuk kolej. Ceh. Cakap tu macam kolej aku ni besar sangat la kan? Kekeke~ Ceritanya, jikalau kalian benar-benar mengenaliku; kalian akan sedar bahawa aku punya ramai rakan taulan dari background yang berbeza. Yang aku sendiri kadang rasa, macam aku ni dalam drama. Sebab macam-macam cerita aku pernah dengar dari telinga aku sendiri; cerita yang mungkin orang lain baca dalam berita mahupun tonton movie kat panggung wayang. Entah, background family aku biasa, cumanya memang basic agama tu ditekankan. Tapi nak dijadikan cerita, aku kenal ramai orang lain dari background yang berbeza. Sebut ja gay, pengkid, lesbian etc etc yang aku sendiri takmau sebut ka