Posts

Showing posts from January, 2015

Blog Contest 2015 : Malaysia Best Blog 2015

Image
Assalamualaikum. Hai buddies. Well, ni contest hokkeyy! Lama betul aku tak join contest sejak tahun 2012 itu hari. Bukan tak minat, cuma tak menyempat nak cari contest. Memandangkan sekarang tengah cuti semester, aku pun dengan penuh kerajinan pi la membaca blog-blog yang selama ni aku tak pernah baca. Tup-tup, sekarang tengah heboh pasal Contest SEO-Malaysia Best Blog 2015. So, let's start gais! Senarai yang aku letak ni punya speciality yang terlalu vary, sangat vary. Setiap blog ada keistimewaan sendiri, dan ada blog yang aku baru ja jumpak dan aku terus attach dengan blog tu. Maybe, korang semua tak tau pasal blog yang akan aku senaraikan; tapi aku agak yakin yang korang akan terpanggil untuk bukak blog-blog ni. Tak percaya? Ok fine! 1. Inche Gabannaa :   http://angelwearsgucci.blogspot.com Ni adalah blog dakwah yang sangat osem. Terlalu osem. First time aku baca blog ni sekitar hujung tahun 2010. Time tu follower dia pun tak segempak sekarang. Tapi jan

Ini 2015 : Keep Holding On

Image
Assalamualaikum. Hai semua, well kali ni aku takdak nak cerita macam timeline macam entri tahun lepas. Kali ni aku nak summarize ja pembelajaran apa yang aku dapat dalam tahun ni. And yes, for sure sangat-sangat berharga walaupun ada manis, pahit, kelat, payau etc etc. Entri ni sumpah panjang, jadi sila pastikan baca dengan kesabaran tanpa ada rasa tak puas hati dan mencari salah si penulis. AWAL TAHUN Ar-rijal qowwamuna a'lannisa' Maksudnya, lelaki itu pembimbing kepada kaum perempuan. Tapi diterima pakai dalam institusi kekeluargaan ja since kalau based on ketua, perempuan pun boleh jadi ketua asalkan dia betul-betul seorang yang berkelayakan berbanding lelaki. (sumber: talk time kat UTM itu hari). Well, awal tahun itu hari sepatutnya aku balik dengan sorang laki ni. Nak jadi cerita, bas yang aku sepatutnya naik tak lalu kat kawasan Guar. Jadi, aku ambik bas lain untuk balik Johor. Dan ya, bagi aku dari situ aku belajar pasal maksud bertanggungjawab