Posts

Showing posts from October, 2014

Abstract Fest 2014 - UniKL MITEC

Image
Assalamualaikum. Hai, tu header Abstract Fest actually. Seriously, aku suka Abstract Fest. I mean, aku suka seni, sangat sukakan seni sebab aku pun one of penggerak seni yang bergerak secara solo. InshaaAllah kalau takdak aral melintang, aku akan bergerak secara berjemaah lepas ni, segalanya still dalam perancangan. Sebenarnya, Abstract Fest ni event tahunan oleh Art and Culture Club a.k.a ACC. "aku ada ayaq botol sudin, kau ada?!" Most people akan cakap, "Gi-la. Hang pi event tu?" Tapi bagi aku, pendapat peribadi aku, berhibur takdak salahnya. Yang salahnya tu bila tak dapat handle dengan baik, and yes itu salah. Tell me, sapa yang tak suka hiburan? Nasyid pun hiburan right? Tapi kalau event ni, hiburan dia memang more to indie band, local clothing, skateboarding, and apa saja berkaitan seni like potret jalanan, panggung pungguk, buku jalanan, FIXI, AGAS, serta Zine.  Meeting wif organizer Abstract Fest, seminggu before event. Yang ts

Saya Budak Sains, Tapi Saya Tak Minat Sains.

Image
Assalamualaikum. "Hai gadis-gadis dan pria-pria yang tengah confuse."  Kemain tau aku punya intro, mana nak cari intro macam ni cik kak oi, haha. By the way, in case kau ni students sains yang tak minat kos sains dan bercadang nak tukar kos yang bukan sains, kau berada blog yang betul. Ataupun, kau belajar benda lain, tapi kau minat benda lain. Segala yang ada dalam entri ni, memang hasil dari pengalaman aku sendiri, alhamdulilllah. Aku faham, korang semua mesti tengah buntu habis kan? Yela, kau minat benda lain, then kau nak kena study benda lain, feeling tu lain beb. Aku tau, mesti kau rasa useless bila kena belajar something yang kau totally takdak passion pun. Aku dulu student Sains. Sains Modul 1. Ceh, ni cerita zaman dulu la. Aku budak Matrik dan aku belajar subjek Biology, Physics, Chemistry and Math. Kira modul ni la paling susah dalam silibus matrik. Bila bagitau ja Modul 1, perghh kau seolah disanjung beb. Ok, nak dija