Posts

Showing posts from September, 2017

Perubahan Aliran Pemikiran, umur 23 tahun

Image
Assalamualaikum. Alhamdulillah, iolls dah umur 23 tahun, tahun ni. Dan pastinya, perubahan aliran pemikiran tu tetap lagi ada dan kian berbeza saban tahun.  And of course, aku tak dipengaruhi oleh siapa-siapa pun melainkan berdasarkan pengalaman aku sendiri dan aku teliti balik apa yang aku rasa patut aku bagi perhatian. Sekian. :D

Lesson Learned?

Image
Assalamualaikum. Dah lama sebenaqnya aku tak tulis blog. Nak type apa sekalipun, aku kena pikiaq dulu kutt mengaibkan sesiapa, fitnah sesiapa, buat mana-mana individu terasa dengan segala tulisan aku. Belajar dari kesilapan katanya. Apapun, alhamdulillah. Aku dah habiskan satu fasa di universiti selama 4 tahun di Johor. Banyak yang aku hadap dan aku harap semakin banyak jugak yang aku belajar. Life is a learning process, ey? Selalu, kita stumble, stuck taktau arah, rasa diuji...  Bila dah diuji, time tu baru kita persoalkan dimana letaknya hati.  Pernah rasa hipokrit, sebab kita tau benda tu salah but still buat. Dah buat benda salah, appearance macam budak baik. But still alhamdulillah, aku still berpegang dengan prinsip untouched before nikah and segala yang berkaitan. Kadang, aku rasa bersalah sebab aku tunjuk teladan yang tak baik dekat orang lain. Tapi bila aku duduk diam dan fikir balik, aku hidup memang la bukan nak pleased manusia but tak semestinya aku boleh hidup